Wat is DSVM?

Ontdek hoe mediawijs jouw klas is met De Schaal van M!

Mediawijs en Ketnet dagen kinderen uit het lager onderwijs en hun leerkrachten uit om aan de slag te gaan met mediawijze thema's.

Alle klassen uit het 5e en 6e leerjaar kunnen bovendien meespelen voor de titel van de 'Meest mediawijze klas van Vlaanderen'. Is deze leerrijke wedstrijd iets voor jouw klas? In de handleiding lees je meer over hoe de wedstrijd in elkaar zit.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is er een ruim aanbod aan gratis educatief materiaal. Stoom je klas klaar voor de wedstrijd met het mediawijs werkboekje en allerlei extra lessen die het hele schooljaar lang van pas kunnen komen. Ook voor de eerste en tweede graad is er een leuk aanbod.

Challenge accepted? Schrijf je klas hier in

Op maandag 19 februari 2024 start een nieuwe editie van De Schaal van M, een leerrijke wedstrijd vol leuke uitdagingen, waarbij klassen uit het vijfde en zesde leerjaar kunnen meedingen naar de titel van ‘Meest mediawijze klas van Vlaanderen’. Tien dagen lang komen er heel wat mediawijze thema’s aan bod, zoals sociale media, reclame en influencers, digitale balans en veilige websites. Op woensdag 6 maart 2024 kennen we de winnaar. Spannend!

4 redenen om aan de slag te gaan met DSVM

  1. Je leerlingen zetten stilaan hun eerste stappen in de online wereld. Hét moment om samen op ontdekking te gaan. 
  2. Als leerkracht ben je de geknipte persoon om kinderen te leren hoe ze mediawijs omgaan met al die media. Geen idee waar te beginnen? Nu wel!
  3. Al velen gingen jullie voor: vorig schooljaar bereikte DSVM meer dan 2000 klassen en 38.000 leerlingen.
  4. Zowel de wedstrijd als het educatief aanbod is volledig gratis. Wie wil kan wel een klaspakket aankopen via www.mediawijsmateriaal.be tegen productiekost.