Voor ouders

De klas van jouw kind doet mee met ‘De Schaal van M’!

In de week van 6 t.e.m. 10 november dagen Ketnet, Mediawijs en Mediaraven 10- tot 12-jarigen uit met ‘De Schaal van M’. Meer dan 500 klassen dingen mee naar de titel van ‘Meest Mediawijze klas van Vlaanderen’.

‘De Schaal van M’ gaat over mediawijze thema’s zoals sociale media, online privacy, cyberpesten en fake nieuws … en voorziet een reeks coole webisodes en leuke uitdagingen voor klassen en kinderen thuis. Maar ook hun ouders ontsnappen er niet aan!

+ DSVM in de klas

Elke speldag bestaat uit een webisode van de populaire Ketnet-reeks 4eVeR. De klassen doen elke dat een leuke quiz, een debat en dagen elkaar uit met de Week Challenge! Klassen streven ernaar om tegen het eind van de week 5 sterren te doen branden en zo de eretitel van ‘mediawijze 5-sterrenklas’ te verdienen.

+ DSVM thuis

Als je kind inlogt met een Ketprofiel kan het lampjes verzamelen op de M. Op woensdag spelen de kinderen thuis de ‘Pretchat’, een waarheid/durven/doen spel om te praten over mediagebruik, afspraken maken, online ervaringen …

Nog geen klascode? Vraag die aan de leerkracht!

Vragen? dsvm@mediawijs.be

 

Logo MediaNest

Psst!

Heb je vragen over schermtijd? Of over gamen, veilige wachtwoorden, cyberpesten … ? Surf dan eens naar www.medianest.be. Wie weet vind je wel een antwoord op jouw vraag!