Uitlegvideo's

Hoe maak ik een account en klas(sen) aan?

Elke klas kan meedoen aan De Schaal van M, ongeacht of je voor de allereerste keer meespeelt of al ervaring hebt. Het enige wat je nodig hebt om van start te gaan, is een klasprofiel. Hoe je zo’n profiel aanmaakt, waar je kan inloggen en op welke manier je de info over je klas kan wijzigen, leggen we je haarfijn uit in deze video. Speel je met twee of meerdere klassen mee? Volg de stappen om een extra klas aan te maken en ontdek hoe je kan switchen tussen de verschillende klasprofielen. Succes!

Hoe kan een leerling zich aan de klas koppelen?

Sanne van Mediawijs legt je uit hoe je leerlingen zich vlot kunnen koppelen aan jullie klasprofiel via de unieke code en hun Ketprofiel (Ketnet). Zo kunnen ze ook thuis, eventueel samen met hun mama, papa, broer of zus, aan de slag met De Schaal van M.

Hoe werkt een speldag?

De Schaal van M bestaat uit vijf speldagen met elke dag vier mediawijze uitdagingen voor jouw klas. Elke dag kan je samen met je leerlingen vier lampjes in de M doen branden. Er valt elke dag ook 1 klasster te verzamelen. Dit doe je door samen met je leerlingen de online opdrachten tot een goed einde te brengen. Een speldag start met het kijken van een webisode van de Ketnet-reeks waarin een aantal mediawijze thema’s aan bod komen. Daarna volgen er opdrachten rond dezelfde thema’s in de vorm van een debat, een quiz, een spelletje ‘Kraak de code’ ... Reken ongeveer 40 à 45 minuten om een speldag af te werken.

Hoe werkt de challenge en het prikbord?

Wil je met je leerlingen ook meedoen aan de challenge? Ontdek hier hoe je kan deelnemen aan de wedstrijd en waar je alle tips en info kan terugvinden. Als alles goed gaat, verschijnen jullie berichten ook op het prikbord en kan je meevolgen wat de andere deelnemende klassen aan het doen zijn. Klinkt leuk, toch?